[OrlekNet Forum]
Pozdravljen na OrlekNet forumu. Klikni "Prijava" za prijavo oziroma, če še nimaš svojega uporabniškega imena klikni "Registriraj se" in sledi navodilom, moraš vpisat delujoč e-mail, ki bo viden izključno Administratorju, vaših e-mail naslovov NE posredujemo tretjim osebam v nobenem primeru. Lep dan ti želimo, tvoj OrlekNet forum.
[OrlekNet Forum]

Orlek je kraška vas, ki leži jugozahodno od Sežane tik ob italijanski meji, od Sežane je oddaljen dobre 3km, od Jadranskega morja pa 8km... Več na naši spletni strani.
 
KazaloKazalo  ObjaveObjave  Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj  Registriraj seRegistriraj se  Prijava  

Share | 
 

 Prošnja za finančno podporo pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009«

Go down 
AvtorSporočilo
DejanRencelj
Admin
Admin
avatar

Država Slovenija
Število prispevkov : 1010
Age : 105
Aquarius
Rat
Kraj : Orlek
Točke : 6068
Reputacija : 41
Registration date : 19/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Prošnja za finančno podporo pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009«   Sob 28 Mar 2009, 00:02

Prejel sem e-mail in ga objavljam v celoti:
---------------------------------------

Ernest Večko in Borko Kregar

beba.vecko@siol.net
Lokrovec 68
3000 Celje

ZADEVA: Prošnja za finančno podporo pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009« in »Po poteh kurirjev in vezistov Slovenije«

Spoštovani,
na vas se obračava s prošnjo za finančno pomoč pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009«, ki ga nameravava realizirati v času od 15. maja do 23. junija 2009. V tem času bova prehodila približno 1400 kilometrov, najino pot pa sva osnovala na Poti kurirjev in vezistov Slovenije, ki jo bova nekoliko razširila ter obiskala vseh devet Medobčinskih društev slepih in slabovidnih Slovenije. S tem bova obeležila 200-letnico rojstva Louisa Brailla in štiridesetletnico ustanovitve poti kurirjev in vezistov. Projekt podpira, med drugim, tudi Zveza slepih in slabovidnih Slovenije.

Na tem mestu se velja predstaviti – sva Celjana, eden delovni invalid, drugi popolnoma slep, vendar naju to ne ovira, da ne bi snovala in realizirala projektov, ki se zaradi najinih posebnih potreb marsikomu zdijo neizvedljivi. Od leta 2003 sva tako vsako leto realizirala zastavljene cilje: leta 2003 sva se odpravila peš iz Celja do Kopra, naslednje leto sva se odpravila na 1000 kilometrov dolgo pot od Pirenejev do Atlantika - v tem sklopu sva prehodila slovito špansko romarsko pot Camino -, leta 2005 sva se prvič odpravila na 1200 kilometrov dolgo pot Kurirjev in vezistov, leta 2006 sva prehodila Slomškovo pot, leta 2007 ponovno pot Kurirjev in vezistov, lani pa sva načrtovala svojo pot po državnih mejah Slovenije in projekt poimenovala »Objemi Slovenijo«, z njim pa sva obeležila predsedovanje Slovenije Evropski uniji.

Vse te poti sva prehodila »v enem kosu« (psiho-fizične priprave potekajo vse leto med dvema projektoma), dnevno povprečno prehodiva 40 kilometrov, večinoma prenočujeva v naravi, bistveno pa je seveda sporočilo najinega udejstvovanja: sva družbeno angažirana in s svojim delovanjem ljudem –poenostavljeno povedano - prinašava sporočilo optimizma, zaupanja v življenje, sprejemanja drugačnosti, ljubezni do narave. Odzivi ljudi, ki jih srečujeva na najinih poteh so izjemno pozitivni, deležna pa sva bila tudi precej medijske pozornosti. Želiva si, da bi najina sporočila dosegla čim več ljudi.

Na najinih poteh živiva zelo skromno; do dvakrat na teden (predvsem iz higienskih razlogov) prespiva v prenočiščih, sicer pa v naravi, kuhava si v glavnem sama. Kljub temu pa stroški v povprečju znašajo približno 30 evrov dnevno za oba.

Vsako leto doslej so nama pri realizaciji projektov priskočili na pomoč različni posamezniki in društva - s finančno podporo, materialnimi sredstvi in seveda moralno podporo. Da bi lahko realizirala letošnji projekt, se s prošnjo za podporo obračava tudi na vas. Hvaležna bova, če nama financirate dan ali dva najinega pohoda. Za vsakršen finančni prispevek, ki bo odraz vaše podpore najinim prizadevanjem in bo omogočil realizacijo le-teh, bova res hvaležna.

Denar lahko nakažete na najin račun, ki je bil odprt za ta namen: Ernest Večko št. računa: 06369–0943548457 (Banka Celje).

Za vsakršen odgovor se vam vnaprej zahvaljujeva in vas lepo pozdravljava!

Kregar Borko in Ernest Večko


Nazadnje urejal/a DejanRencelj Sre 13 Maj 2009, 23:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Igor
Napredni uporabnik
Napredni uporabnik
avatar

Država WRLEK
Število prispevkov : 125
Kraj : Wrlk
Točke : 4101
Reputacija : 19
Registration date : 20/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Prošnja za finančno podporo pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009«   Sob 28 Mar 2009, 05:52

No, moram reči, da je pri takih mailih dobro bit previden, ker si lahko vsak izmisli srce trgajočo zgodbo in spodaj doda št. TTRja.
Ta zgodba je pa izgleda rsenična, saj se jo najde kar na več krajih po SLO internetu. Še najlepše je mogoče opisana in s slikami podprta TUKAJ.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
DejanRencelj
Admin
Admin
avatar

Država Slovenija
Število prispevkov : 1010
Age : 105
Aquarius
Rat
Kraj : Orlek
Točke : 6068
Reputacija : 41
Registration date : 19/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Prošnja za finančno podporo pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009«   Sob 02 Maj 2009, 22:25

Datum se bliža...

Naši dragi vrli Orlečani a ste bili dobrega srca in ob plačevanju položnic namenili še kakšen evro za projekt Z Braillom po Sloveniji 2009?

Vsi vemo, da je recesija in da je treba pametno ravnati z denarjem a podariti nekaj evrov ljudem, ki si to zaslužijo je tudi pametno ravnanje. Če si lahko to privoščite potem stopite do banke in nakažite nekaj, ne bo vam žal.

Jaz bom naročil dve majici OrlekNet, ne vem če ste opazili a Ernest se je že pred dobrim mesecem registriral na našem forumu. Se bomo še dogovorili kaj bi napisali v srednjo vrstico, nevem mogoče njuno ime, bomo še dorekli. Tako bosta ponesla ime naše vasi širom po Sloveniji in bosta tudi onadva naredila nekaj za nas.

Jaz bi vas res še enkrat iskreno prosil, da jima greste nakazat nekaj evrov saj vemo koliko so podjetja v tem času pripravljena sponzorirat takšne projekte.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
DejanRencelj
Admin
Admin
avatar

Država Slovenija
Število prispevkov : 1010
Age : 105
Aquarius
Rat
Kraj : Orlek
Točke : 6068
Reputacija : 41
Registration date : 19/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Prošnja za finančno podporo pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009«   Sre 13 Maj 2009, 00:16

No pravkar sem se vrnil iz Celja. Bil sem doma pri Ernestu Večku, kjer sem poleg njega spoznal tudi njegovega prijatelja Borka Kregarja ter Ernestovo ženo in moram najprej povedat, da so vsi trije zelo prijetni, pošteni in res zelo dobri ljudje. Zelo lepo so me sprejeli in sem se v domačem vzdušju resnično počutil dobrodošel, hvala vam za topel sprejem.
Zelo sem vesel da sem jih spoznal. Lahko rečem, da imam nove prijatelje, dobre prijatelje. welcome1

Kot nekateri že veste sem jima ponudil mojo pomoč pri tehničnih zadevah, ki so potrebne pri prihajajočem projektu Z Braillom po Sloveniji 2009. Na našem orlek.net strežniku sem naredil nekaj prostora za spletno stran na kateri bo njuna predstavitev, predstavitev projekta, fotografije, skratka vse kar sodi na sletno stran.

Poizkusili bomo tudi nekaj novega in na nov in zanimiv način prikazali njuno pot, ne bom še povedal za kaj gre, boste videli ko bosta prišla na cilj in bom takrat vse objavil na njuni spletni strani ki se nahaja na naslovu: romanja.orlek.net

Dal sem jima majčke OrlekNet in bosta ponesla ime naše vasi po Sloveniji, hvala Ernest in Borko molitev


Na žalost se ljudje in podjetja niso odzvali in je denarja za ta projekt zelo malo. nenene

Še vedno je čas, da gremo na banko in jima nekaj denarja nakažemo na njun račun:
Ernest Večko
št. računa: 06369–0943548457 (Banka Celje)

Vsak po svojih zmožnostih, če je to 10 evrov pa naj bo 10, nekaj je nekaj in je resnično zlata vredno.

Mogoče bi lahko tudi objavili seznam vseh ljudi dobrega srca ki so se odločili darovati nekaj svojega denarja.
Se moramo še dogovoriti, to mi je sedaj padlo na pamet, mogoče je v redu mogoče pa tudi ni nevem bomo videli. hmm

Zna pa se zgoditi, da se bomo spomnili na vse ki boste darovali in vam pripravili kakšno presenečenje.
Jaz sem vedno pristaš tega, da se dobrota poplača, tako ali drugače ok man
No bomo videli sproti.

Gremo Ernest in Borko, kar korajžno na pot, jaz bom s fotoaparatom obeležil začetek poti, ki bo v petek v Murski soboti, če ima kdo kamero in nekaj ur časa je lepo vabljen, da se mi pridruži. Bom potem ko se bom vrnil domov popoldan ali zvečer objavil kratek članek in fotografije na že omenjenem naslovu: romanja.orlek.net

Sedaj pa vsi nekaj nakazat in pomagajmo jima, da bo projekt uspel. tump ok man


Nazadnje urejal/a DejanRencelj Sre 13 Maj 2009, 23:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
stojka
Član - začetnik
Član - začetnik
avatar

Država Slovenija
Število prispevkov : 6
Točke : 3881
Reputacija : 8
Registration date : 19/06/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Prošnja za finančno podporo pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009«   Sre 13 Maj 2009, 20:03

Bravo Dejan! Res lepo dejanje. Kakšnih 10 ali 20 evrov bi pa res lahko skoraj vsak pogrešal. Saj se da prihraniti pri drugih stvareh, ki jih na veliko in brez potrebe kupujemo. Bravo Ernest in Borko. Vedita, da smo ponosni na vaju in da bomo ves čas vajine poti z vama, če ne drugače v naših mislih.

Želim vama uspešen štart, zanimivo, ljubezni in lepih vtisov polno pot.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Marja82
Napredni uporabnik
Napredni uporabnik
avatar

Država Slovenija
Število prispevkov : 72
Age : 36
Libra
Dog
Kraj : Wrlk
Humor : Kaj je to??
Točke : 4028
Reputacija : 15
Registration date : 19/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Prošnja za finančno podporo pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009«   Čet 14 Maj 2009, 06:49

Se strinjam! Ko je Dejan prišel domov v torek zvečer, se je zdelo, kot da bi prinesel delček vajine pozitivne energije s sabo. Bravo fanta! Rokaj!
bravo

_________________
Marja
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://www.klikaj.me
DejanRencelj
Admin
Admin
avatar

Država Slovenija
Število prispevkov : 1010
Age : 105
Aquarius
Rat
Kraj : Orlek
Točke : 6068
Reputacija : 41
Registration date : 19/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Prošnja za finančno podporo pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009«   Čet 14 Maj 2009, 23:54

Zdej hmali gremo na pot, je naporna noč pred nami igrackanje
Tm nekje ob 3.00 do 3.30 nej bi bli v Prekmurji bounce
Jutri zjutraj pa slikat in snemat naše prijatelje ko bojo štartali. ok man
Ajde so oglasimo kej papa2
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Prošnja za finančno podporo pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009«   

Nazaj na vrh Go down
 
Prošnja za finančno podporo pri izvedbi projekta »Z Braillom po Sloveniji 2009«
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
[OrlekNet Forum] :: Razne debate :: Razne objave-
Pojdi na: